Vad är HSP-terapi?

HSP-terapi är en unik form av samtalsterapi för högkänsliga som ger dig möjlighet att utforska dig själv och din högkänslighet på djupet. Genom intuitiv vägledning, coachande frågor och konkreta verktyg i känslo- och tankehantering guidas du till kärnan av det som känns (eller bränns), för att få syn på det du vill förändra och släppa taget om allt som hindrar dig från att leva ditt allra största liv. Du får lära dig att hantera känslor, tankar och intryck så att du kan leva som högkänslig med lätthet och på ett sätt som fungerar för dig!

Tavelvägg vägledande samtal per telefon

Samtal över telefon

Ett vägledande samtal över telefon behöver du inte åka iväg för att ha ditt samtal, välj din trygga plats i hemmet, i bilen, på en promenad eller var du vill, oavsett var du bor!

60 min, 950 kr

Tre samtal över telefon

Hur många samtal du önskar är såklart individuellt, men vanligt är att tre oftast räcker för att få verktygen du behöver för det du just nu sitter med. Väljer du att boka tre vägledande samtal över telefon direkt får du dem till ett rabatterat pris.

3 á 60 min, 2300 kr

Amanda Svensson vägledande samtal terapi för högkänslig

Samtal där vi möts

Ett vägledande samtal där vi möts i Karlstad, i mitt hem, ditt hem eller ute i naturen. Även möjligt för dig att välja att få lättare massage under samtalet. Det sker utanpå kläderna, där jag sitter bakom dig och vägleder med både frågor och tryck mot kroppen.

60 min, 1250 kr

HSP-terapin ger dig tillgång till:

 • Nya perspektiv på livet och på ditt personlighetsdrag så att det kan vara till fördel för dig.
 • Lättillgängliga och djupverkande verktyg i känslo- och tankehantering att använda i din vardag – verktyg som brukar passa fint för just högkänsliga personer.
 • Inkännande vägledning av en terapeut som själv är högkänslig och som därmed har stor förståelse för ditt personlighetsdrag och erfarenhet av terapisamtal med många högkänsliga klienter.
 • Möjlighet att släppa taget om alla hinder som står i vägen för att du ska kunna skapa och ta emot det som du vill ha i ditt liv.

Att gå i HSP-terapi är att lära sig för livet! Verktygen och perspektiven du får tillgång till är så lättillgängliga att du enkelt kan börja använda dem i din vardag utan att behöva vara fortsatt beroende av en terapeut. Man kan säga att det är en livskurs om dig själv och hur du fungerar!

 När kan HSP terapi hjälpa?

 • Starka känslor (rädsla, sorg, ensamhet, ilska, förvirring, känslokaos etc.)
 • Ångest och oro
 • Sömnsvårigheter
 • Förlust och saknad
 • Draman och trauman
 • Minnen som hindrar dig från att komma vidare
 • Känslan av att vara ”vilse i livet” eller sitta fast
 • Överstimuli eller understimuli
 • Utmattning
 • Nedstämdhet och depression
 • Fysisk smärta eller spänningar i kroppen

Hur går samtalen till?

Terapin sker över telefon eller fysiskt i Karlstad och varje samtal är 60 minuter. Vi utgår från dig, vad du önskar att dela och få hjälp med. Du kan antingen komma med något specifikt du vill prata om eller så låter vi samtalet formas av hur du mår i stunden. Inget är för stort eller för litet för att tas upp – här får allt plats.
I terapin får du prata med mig, Amanda Svensson, diplomerad samtalsterapeut hos Högkänslighet Sverige. Jag är själv högkänslig, inkännande och varmhjärtad och har god förståelse för personlighetsdraget.

När terapin sker över telefon behöver du inte åka iväg för att ha ditt samtal, välj din trygga plats i hemmet, i bilen, på en promenad eller var du vill, oavsett var du bor!

När terapin sker fysiskt så möts vi i Karlstad, i mitt hem, ditt hem eller ute i naturen. När vi möts är det även möjligt för dig att välja att få lättare massage under samtalet. Det sker utanpå kläderna, där jag sitter bakom dig och vägleder med både frågor och tryck mot kroppen.


”Amandas händer äter ångest. Idag kan jag andas igen.”

— Frida, Klient

Du är aldrig bunden till ett visst antal samtal. Vi utgår helt från hur många samtal du känner att du behöver och hur ofta du vill höras. Men vanligt är att tre oftast räcker för att få verktygen du behöver för det du just nu sitter med. Väljer du att boka tre vägledande samtal över telefon direkt får du dem till ett rabatterat pris.

För bokning, kontakta mig mig genom sms eller mail, så ringer jag dig och berättar mer om upplägg, så har du möjlighet att känna efter vad som kan passa dig!

kontakt@amandasvensson.se 0739616208